Характеристика окремих положень відкриття матеріалів іншій стороні кримінального провадження за Кримінальним процесуальним кодексом України 2012 р. - Торбас Олександр Олександрович; Торбас Александр Александрович; Torbas Oleksandr O. (My University, 2012)
Робота присвячена аналізу статті 290 Кримінального процесуального кодексу України 2012 р. «Відкриття матеріалів іншій стороні». У роботі наведена порівняльна характеристика основних положень Кодексів 1960 р. та 2012 р. при ознайомленні з матеріалами кримінального розслідування. Автор звертає увагу на деякі недоліки нового КПК України щодо ознайомлення осіб з матеріалами кримінальної справи.

Робота посвящена анализу статьи 290 Уголовного процесуального кодекса Украины 2012 г. «Открытие материалов другой стороне». В работе наведена сравнительная характеристика основных положений Кодексов 1960 г. и 2012 г. при ознакомлении с материалами уголовного расследования. Автор обращает внимание на некоторые недостатки нового УПК Украина относительно ознакомления лиц с материалами уголовного дела.

Report is devoted to an analyze of an article 290 Criminal procedure code of Ukraine of 2012 «Opening of the records to the other side». Report shows comparative characteristics of major provisions between Codes of 1960 and 2012 during the reviewing records of the case. Author draws attention to some of the shortcomings of the new Criminal Procedure Code of Ukraine regarding to the persons acquainted with the records of the criminal case.
Торбас О. О. Характеристика окремих положень відкриття матеріалів іншій стороні кримінального провадження за Кримінальним процесуальним кодексом України 2012 р. / О. О. Торбас // «Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія «Право». ; Том 4. – Ужгород: Видавничий дім «Гельветика», 2012. - Вип. 19.– С. 159-162.
Keywords: відкриття матеріалів іншій стороні; ознайомлення з матеріалами кримінального розслідування; закінчення досудового розслідування; открытие материалов другой стороне; ознакомление с материалами уголовного расследования; окончание досудебного расследования; opening of materials to other side; reviewing records of the case; ending of the pre-trial investigation