Категорії «судовий прецедент» та «судова практика» у системі джерел цивільного права - Кізлова, Олена Сергіївна; Кизлова, Елена Сергеевна; Kizlova, Olena S. (Одеса : Фенікс, 2013)
Стаття присвячена розгляду питань розмежування категорії «судовий прецедент» та «судова практика» і застосування даних понять як джерел цивільного права. Встановлено, що ці категорії розрізняються та мають характер джерела права в залежності від правової системи.

В статье рассматриваются вопросы разграничения категорий «судебный прецедент» и «судебная практика» и применение данных понятий как источников гражданского права. определенно, что данные категории различаются и имеют характер источника права в зависимости от правовой системы.

In the article the questions of differentiation of categories are examined «legal precedent» and «judicial practice» and application of these concepts as sources of civil law. Certainly, that these categories differentiate and have character of source of right depending on the legal system.
Кізлова О. С. Категорії «судовий прецедент» та «судова практика» у системі джерел цивільного права / О. С. Кізлова // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 356-364.
Keywords: прецедент; судова практика; цивільне право; джерело цивільного права; прецедент; судебная практика; гражданское право; источники гражданского права; precedent; judicial practice; civil law; sources of civil law