До визначення поняття "прибережні морські води" - Аверочкіна , Т. В.; Аверочкина, Т. В.; Averochkina, T. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
Проаналізувавши проблему автор зробила висновок, що треба віднести до категорії «прибережні води» ті морські простори, на які розповсюджується суверенітет прибе- режної держави, або де діють її суверенні права (внутрішні води, територіальне море, прилегла зона, виключна економічна зона).
Аверочкіна Т. В. До визначення поняття "прибережні морські води" / Т. В. Аверочкіна // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М.І. Пашковський ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 504-507.
Keywords: «прибережні води»; внутрішні води; територіальне море; прилегла зона; виключна економічна зона; "прибрежные воды"; внутренние воды; территориальное море; прилегающие зоны; исключительна (морская) экономическая зона; "Coastal waters"; inland waters; territorial sea; surrounding area; exclusive (maritime) economic zone