Еволюція інституту апеляційного судочинства на українських землях від Київської Русі до середини XIX століття - Павелко, В. О.; Павелко, В. А.; Pavelko, V. О. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті досліджується розвиток інституту судової апеляції на українських землях від Київської Русі до початку ХІХ століття, порядку оскарження судових рішень за Статутом цивільного судочинства 1864 року, а також з'ясовуються особливості апеляції та формуються на цій основі рекомендації та пропозиції щодо використання позитивного досвіду того часу для удосконалення діяльності судів в теперішній час.
Павелко В. О. Еволюція інституту апеляційного судочинства на українських землях від Київської Русі до середини XIX століття / В. О. Павелко // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 306-312.
Keywords: апеляція; оскарження судових рішень; судова реформа 1864 року; судові статути 1864 року; Статут цивільного судочинства 1864 року; апелляция; обжалование судебных решений; судебная реформа 1864 года; судебные уставы 1864 года; Устав гражданского судопроизводства 1864 года; appeal; appeal court decisions; judicial reform in 1864; court statutes in 1864; the Charter of Civil Procedure 1864