Розвиток адвокатської діяльності в Україні в період формування Радянської державності та права ( 1917-1920) - Троян, О. С. (Одеса: Юридична література, 2015)
Стаття присвячена дослідженню організаційно-правових основ діяльності адвоката в судочинстві в радянський період із урахуванням політично-державного впливу. В ній встановлено, що держава будь-якими способами намагалася узалежнити адвокатуру як правовий інститут.
Троян О. С. Розвиток адвокатської діяльності в Україні в період формування Радянської державності та права ( 1917-1920) / О. С. Троян // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 169-171.
Keywords: адвокат; захисник; правозаступник; колегія правозаступників; обвинувачений; юридична консультація