Принцип міжгенераційної справедливості: його поняття та елементи - Ільїна, Р. Ю.; Ильина, Р. Ю.; Ilina, R. Yu. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор робить висновок, що концепція справедливості між поколіннями — це концепція, яка визначає міжчасові відносини між представниками різних поколінь з питання розподілу природних благ, а також прав на їх використання. Ця концепція вміщує в себе 2 виміри: між поколіннями, згідно з яким, нинішні покоління мають зобов’язання перед майбутніми та всередині поколінь, який вимагає рівності між представниками одного й того самого покоління. Вищезгадані виміри концепції міжгенераційної справедливості є невід’ємними складовими цієї концепції та знаходяться у тісному взаємозв’язку, адже рівне та ефективне використання ресурсів серед нинішнього покоління підвисить шанси майбутнього покоління на відповідне використання.
Ільїна Р. Ю. Принцип міжгенераційної справедливості: його поняття та елементи / Р. Ю. Ільїна // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 278-280/
Keywords: принцип міжгенераційної справедливості; теорія справедливості; принцип межгенерационной справедливости; intergenerational equity principle; теория справедливости; teorіya spravedlivostі