Навчально-методичний посібник з курсу “Юридична та професійна психологія працівників карного розшуку” - Лефтеров, Василь Олександрович; Лефтеров, В. О.; Лефтеров, Василий Александрович; Lefterov, Vasyl O. (Донецьк, 2004)
Навчально-методичний посібник з курсу «Юридична та професійна психологія працівників карного розшуку» розроблено відповідно до навчального плану і складається з навчальної програми курсу, методичних рекомендацій з проведення семінарських та практичних занять, підготовки до заліку, списку рекомендованої літератури. Посібник призначений для курсантів факультету громадського порядку та профілактики та факультету кримінальної міліції Донецького інституту внутрішніх справ за спеціальністю “Правоохоронна діяльність”. Вивчення дисципліни «Юридична та професійна психологія працівників карного розшуку» спрямовано на поліпшення теоретичної та практичної підготовки курсантів до роботи на посадах працівників карного розшуку. Розробка посібника здійснена на кафедрі кримінології та юридичної соціології ДІВС з урахуванням сучасних поглядів на головні проблеми психології та юриспруденції, професійної діяльності правоохоронних органів, виходячи із Закону України “Про міліцію”, вимог Президента та Міністра внутрішніх справ України.

Учебно-методическое пособие по курсу «Юридическая и профессиональная психология работников уголовного розыска» разработано в соответствии с учебным планом и состоит из учебной программы курса, методических рекомендаций по проведению семинарских и практических занятий, подготовки к зачету, списка рекомендуемой литературы. Пособие предназначено для курсантов факультета общественного порядка и профилактики и факультета криминальной милиции Донецкого института внутренних дел по специальности "Правоохранительная деятельность". Изучение дисциплины «Юридическая и профессиональная психология работников уголовного розыска» направлено на улучшение теоретической и практической подготовки курсантов к работе на должностях работников уголовного розыска. Разработка пособия осуществлена ​​на кафедре криминологии и юридической социологии ДИВД с учетом современных взглядов на главные проблемы психологии и юриспруденции, профессиональной деятельности правоохранительных органов, исходя из Закона Украины "О милиции", требований Президента и Министра внутренних дел Украины.
Лефтеров В. О. Навчально-методичний посібник з курсу “Юридична та професійна психологія працівників карного розшуку” / В. О. Лефтеров. - Донецький інститут внутрішніх справ МВС України при Донецькому національному університеті, 2004. – 42 с.