Метод і режим у трудовому праві: взаємообумовленість правових категорій - Вакарюк, Л. В.; Вакарюк, Л. В.; Vakariuk, L. V. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті проаналізовано основні етимологічні визначення понять «правовий режим» і «метод правового регулювання». З’ясовано, що ці поняття в системі категоріального апарату трудового права взаємопов’язані та впливають одне на одного.

В статье проанализированы основные этимологические определения понятий «правовой режим» и «метод правового регулирования». Выяснено, что данные понятия в системе категориального аппарата трудового права взаимосвязаны и влияют друг на друга.

The article analyzes the basic etymological definitions of the concepts of “legal regime” and “method of legal regulation”. It is revealed that these concepts in the system of categorical labor law are interrelated and affect each other.
Вакарюк Л. В. Метод і режим у трудовому праві: взаємообумовленість правових категорій / Л. В. Вакарюк // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 21-26.
Keywords: правовий режим; метод; правове регулювання; трудове право; трудоправовий режим; суспільні відносини у сфері найманої праці; правовой режим; метод; правовое регулирование; трудовое право; трудоправовой режим; общественные отношения в сфере наёмного труда; legal regime; method; legal regulation; labor law; labor-legal regime; social relations in the field of hired labor