Правове регулювання міжнародного тероризму: проблеми та перспективи - Прачук , М. П.; Prachuk, M. P. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті вважає, що специфіка тероризму полягає в тому, що ні індустріальна розвиненість, ні високий рівень життя, ні розвиток демократичних інститутів, ні орієнтація на цивілізовані форми соціальних взаємин у суспільстві не створює імунітету відносно тероризму. В війнах, революціях, радикальних реформах втрачаються гуманістичні цінності і пріоритет набуває раціоналізм, прагматизм, нерідко бездуховний і агресивний. Нерівність і несправедливість долаються насильством. Тобто, сучасний тероризм є надзвичайно складним і загрозливим явищем, подолання якого потребує об’єднаних соціально-економічних, військово-політичних, ідеологічних зусиль людства, зацікавленого в подоланні умов, що народжують тероризм і створюють бар’єри на шляху соціального прогресу.
Прачук М. П. Правове регулювання міжнародного тероризму: проблеми та перспективи / М. П. Прачук // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 383-387.
Keywords: міжнародний тероризм; международый терроризм; international terrorism