До питання про соціально-економічні та політико-правові підстави проголошення Української Народної Республіки - Кузьменко, Володимир Борисович; Кузьменко, В. Б.; Кузьменко, Владимир Борисович; Kuzmenko, Volodymyr B. (Одеса: Фенікс, 2018)
У статті в історико-правовому аспекті розглядаються питання соціально-економічних та політико-правових підстав проголошення Української Народної Республіки. Особлива увага приділяється проблемам легітимності УНР. Підкреслюється, що проголошення УНР стало закономірним наслідком українських національно-визвольних змагань.

В статье в историко-правовом аспекте рассматриваются вопросы социально-экономических и политико-правовых оснований провозглашения Украинской Народной Республики. Особое внимание уделяется проблемам легитимности УНР. Подчеркивается, что провозглашение УНР стало закономерным следствием украинской национально-освободительной борьбы.

In the article in the historical-legal aspect are considered the issues of socio-economic, political and legal grounds for the proclamation of the Ukrainian People’s Republic. Particular attention is paid to the problems of the legitimacy of the UPR. It is emphasized that the proclamation of the UNR was a logical consequence of the Ukrainian national liberation struggle.
Кузьменко В. Б. До питання про соціально-економічні та політико-правові підстави проголошення Української Народної Республіки / В. Б. Кузьменко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 265-275.
Keywords: історія України; Українська Народна Республіка; українські національно-визвольні змагання; проблема легітимності УНР; история Украины; Украинская Народная Республика; украинский национально-освободительное движение; проблема легитимности УНР; history of Ukraine; Ukrainian national republic; Ukrainian national liberation struggle; problem of legitimacy of UNR; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE