Farbnamen als primare und sekundare Nominationen in den Werken von Erich Maria Remarque - Kovbasyuk, L. A.; Ковбасюк, Лариса Анатоліївна; Ковбасюк, Л. А. (My University, 2016)
Статтю присвячено вивченню кольороназв сучасної німецької мови як одиниць первинної й вторинної номінації у творах Е.М. Ремарка. Кольороназва визначається як мовний знак, також встановлюється її участь у різних процесах номінації. Аналіз одиниць проводиться з урахуванням механізмів концептуальної метафори та метонімії.

The article focuses on the study of the color terms of Modern German as units of primary and secondary nomination in the novels of E.M. Remarque. The article highlights the color terms as a linguistic sign. Their role in the linguistic nomination is investigated according to the theory of the conceptual metaphor and metonymy.
Kovbasyuk L. A. Farbnamen als primare und sekundare Nominationen in den Werken von Erich Maria Remarque / L. A. Kovbasyuk // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 35-39.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; кольороназва; первинна та вторинна номінація; концептуальна метафора; концептуальна метонімія; Е.М. Ремарк; color terms; primary and secondary nomination; conceptual metaphor; conceptual metaphor and metonymy; E.M. Remarque