Кримінальна відповідальність за злочини, вчинені злочинною спільнотою: аналіз законодавчих новел - Вознюк, Андрій Андрійович; Вознюк, А. А.; Vozniuk, Andrii A.; Дудоров, Олександр Олексійович; Дудоров, О. О.; Dudorov, Oleksandr O. (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
Статтю присвячено аналізу окремих положень Закону України від 4 червня 2020 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою». Наголос зроблено на проблемах тлумачення положень Кримінального кодексу України, пов’язаних із запровадженням категорії злочинного впливу і деяких похідних від нього понять.

The article covers analysis of certain provisions of the Law of Ukraine of June 4, 2020 «On Amendments to Certain Legislative Acts of Ukraine on Liability for Crimes Committed by the Criminal Community». Emphasis has been placed on the issues of interpretation of the provisions of the Criminal Code of Ukraine related to the introduction of the «criminal influence» category and some concepts derived from it.
Вознюк А. А. Кримінальна відповідальність за злочини, вчинені злочинною спільнотою: аналіз законодавчих новел / А. А. Вознюк, О. О. Дудоров // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 21-31.
Keywords: організована злочинність; злочинна спільнота; злочинна організація; злочинний вплив; вор в законі; organized crime; criminal community; criminal organization; criminal influence; thief in law; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Criminal law