Верховенство права як основоположний принцип діяльності державних інспекцій - Хамходера, Олег Петрович; Хамходера, О. П.; Хамходера, Олег Петрович; Khamkhodera, Oleh P. (My University, 2013)
В даній статті досліджується зміст принципу верховенства права, його значення для діяльності органів виконавчої влади загалом та державних інспекцій зокрема. Розкриваються складові правовладдя, що здійснюють основний вплив на активність контрольно-наглядового суб’єкта, висвітлюються випадки відступу від таких ціннісних регулятивів. Обґрунтовується позиція автора відносно теоретичних та техніко-прикладних проблем належної фіксації, тлумачення, позитивно-правового або прецедентного обумовлення вичерпного змісту «верховенства».

This article covers the content of the rule of law, its importance to the activities of the bodies of the executive power in general and public inspections in particular. It reveals the constituents of law authority that realize the major influence on the activity of control and supervisory subject, covers cases of digressing from such value regulatives. The author’s position on theoretical, technical and applied problems of a proper fixation, interpretation, positive-law or case-conditioning comprehensive content of the “rule” is grounded.
Хамходера О. П. Верховенство права як основоположний принцип діяльності державних інспекцій / О. П. Хамходера // Митна справа. – № 2 (спеціальний випуск). – 2013. – С. 433–443.
Keywords: принцип; верховенство права; державна інспекція; права людини; законність; відкритість; прозорість; principle; rule of law; state inspection; human rights; lawfulness; openness; transparency; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE