Визначення та підстави припинення шлюбу за законодавством України - Сафончик, Оксана Іванівна (Одеса, 2017)
В запропонованій статті надається поняття, характерні риси та підстави припинення шлюбу за законодав-ством України. При цьому наголошується, що припинення шлюбу є юридичним фактом, із яким закон пов’язує певні правові наслідки, які мають важливе значення, адже у разі припинення шлюбу припиняються особисті не- майнові та майнові правовідносини подружжя. Окремо виділяються характерні риси припинення шлюбу, а також причини розірвання шлюбу.
Сафончик О. І. Визначення та підстави припинення шлюбу за законодавством України / О. І. Сафончик // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: Є. О. Харитонов (голов. ред.), О. І. Харитонова (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 25. – С. 75-78.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; сім'я; сімейні правовідносини; шлюб; шлюбно-сімейні правовідносини; розірвання шлюбу; припинення шлюбу; family; family relationship; marriage; marriage and family relationships; dissolution of marriage; termination of marriage