Поняття зґвалтування в кримінальному праві України: генезис та сучасний стан - Іваніщева, Інна Іванівна; Іваніщева, І. І.; Ivanishcheva, Inna I. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
Досліджено історичні етапи розвитку українського кримінального закону, що передбачає відповідальність за зґвалтування. З’ясовано, що посягання на статеву свободу та статеву недоторканість особи визнавалось протиправним діянням в різні історичні періоди, за вчинення якого встановлювалися достатньо суворі види та розміри покарань.

The historical stages of the development of the Ukrainian criminal law, which implies responsibility for rape, are investigated. It was found that an attack on sexual freedom and the sexual integrity of a person was found to be an unlawful act in different historical periods, for which sufficiently strict types and penalties were established.
Іваніщева І. І. Поняття зґвалтування в кримінальному праві України: генезис та сучасний стан / І. І. Іваніщева // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 199-207.
Keywords: статева свобода; статева недоторканність; зґвалтування; генезис згвалтування; sexual freedom and inviolability; rape; the genesis of rape; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE