Дисциплінарна відповідальність адвоката як гарантія забезпечення дотримання етичних норм - Константинова, І. В. (Одеса: Фенікс, 2022)
У статті проведено аналіз окремих аспектів правової природи дисциплінарної відповідальності адвоката. Зазначено, що правила адвокатської етики не можуть передбачити все різноманіття питань, які виникають у діяльності адвоката, проте вони є тим орієнтиром, який дозволяє йому обрати належну лінію поведінки, а органу, який застосовує дисциплінарну відповідальність, належно оцінити поведінку адвоката в суперечливій ситуації.
Константинова І. В. Дисциплінарна відповідальність адвоката як гарантія забезпечення дотримання етичних норм / І. В. Константинова // Адвокатура: минуле, сучасність та майбутнє : матеріали XІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 11 листопада 2022 р.) / редкол.:Н. М. Бакаянова (гол.) ; НУ «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2022. – С. 356-360.
Keywords: адвокат; адвокатська діяльність; дисциплінарна відповідальність; дисциплінарний проступок; етичні норми; адвокатська етика; правила адвокатської етики