Структурно-морфологічний аналіз репрезентацій функціонально-семантичного поля «кордон» / “border” в українській та англійській мовах - Правдун, Т. О.; Правдун, Тетяна Олександрівна; Pravdun, T. O. (Одеса, 2016)
Стаття містить деякі результати дослідження функціонально-семантичного поля «кордон» / “border” в українській та англійській мовах, проаналізованого на матеріалі словників та глосаріїв лексики прикордонної тематики у структурно-морфологічному аспекті. У результаті дослідження було сформовано та проаналізовано структурно-морфологічну класифікацію одиниць досліджуваного функціонально-семантичного поля, їхню специфіку, схарактеризовано спільне та специфічне у структурі кожної з груп у складі поля.

The article represents some results of research devoted to structural and morphological analysis of the representations of the functional and semantic field «кордон» / “border” both in English and Ukrainian based on dictionaries and glossaries of the English and Ukrainian languages. Border patrol terminology has been analyzed in structural and morphological aspects. As a result structural and morphological classification of the language units under analyses was developed and described here. Allomorphic and isomorphic features of the border patrol terms were characterized in the research as well as common and specific features of each structural and morphological group in frames of the functional and semantic field.
Правдун, Т. О. Структурно-морфологічний аналіз репрезентацій функціонально-семантичного поля «кордон» / “border” в українській та англійській мовах / Т. О. Правдун // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 7. - С. 235-242.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; функціонально-семантичне поле; професіоналізми; лексика прикордонної тематики; структурно-морфологічна класифікація; структурно-морфологічний аналіз; functional and semantic field; professionalisms; border patrol terminology; structural and morphological classification; structural and morphological analyses