Система стандартів у сфері природокористування й охорони навколишнього природного середовища - Юрескул Вікторія Олександрівна; Юрескул Виктория Александровна; Jureskul Victoria A. (My University, 2011)
Розглядається мета стандартизації у сфері природокористування й охорони навколишнього природного середовища, проводиться дослідження системи екологічних стандартів та вимог щодо обов'язковості їх застосування. Наводяться пропозиції щодо вдосконалення українського законодавства у цій сфері.

Рассматривается цель стандартизации в сфере природопользования и охраны окружающей среды, проводится исследование системы экологических стандартов и требований по обязательности их применения. Приводятся предложения по совершенствованию украинского законодательства в этой сфере.

In the article the purpose of standardization in the field of natural resources use and environmental protection is covered, it contains the research of the environmental standards system and the legal provisions for their obligatory character. The proposals for the improvement of the Ukrainian legislation in this field are suggested.
Юрескул В. О. Система стандартів у сфері природокористування й охорони навколишнього природного середовища / В. О. Юрескул // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. гол. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ ОЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2011. - Вип. 61. - С. 645 – 652.
Keywords: стандартизація; стандарт; ДСТУ; стандартизация; стандарт; ГОСТ; standardization; standard