Офіційна і фактична злочинність: кримінологічний аналіз - Дрьомін, В. М.; Дрёмин, В. Н.; Dryomin, V. N. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті аналізується зареєстрована («офіційна») і фактична злочинність. Стверджується, що в перехідний (транзитивний) період формування державності в Україні зросла кількість злочинів, приховуваних від офіційної реєстрації. Латентна (прихована) злочинність не тільки криміналізує суспільство, а й дезорієнтує практику боротьби зі злочинністю.
Дрьомін В. М. Офіційна і фактична злочинність: кримінологічний аналіз / В. М. Дрьомін // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 550-559.
Keywords: латентна злочинність; зареєстрована злочинність; фактична злочинність; криміналізація суспільства; боротьба із злочинністю; латентная преступность; зарегистрированная преступность; фактическая преступность; криминализация общества; борьба с преступностью; latent crime; recorded crime; the actual crime; criminalization of society; the fight against crime