Політичні концепції формування та реалізації міжнародних відносин [Електронний ресурс] : навчально-методичний посібник для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти - Дронов Владислав Юрійович; Мамонтова Елла Вікторівна (Одеса : [б. в.], 2024)
Навчально-методичний посібник містить тематичний план дисципліни, короткий зміст лекцій, питання до практичних занять, рекомендовану літературу за темами та до курсу в цілому, завдання для самостійної роботи, питання для підготовки до екзамену. У виданні висвітлено питання, пов’язані з теорією міжнародних відносин, надано понятійно-категоріальний апарат курсу, простежено особливості міжнародних відносин у різні періоди, розглянуто основні геополітичні концепції світоустрою як у історичній ретроспективі, так і в умовах сучасного світового політичного процесу, досліджено основних учасників міжнародних відносин, їхні характеристики та роль, розглянуто мирне співіснування, міжнародну співпрацю, міжнародну безпеку, зокрема наявні загрози, міжнародні конфлікти, глобальні проблеми людства та шляхи їх вирішення. Окрему увагу приділено місцю України у світі, її зовнішній політиці. Посібник призначений для здобувачів вищої освіти Національного університету «Одеська юридична академія».
Дронов В. Ю. Політичні концепції формування та реалізації міжнародних відносин [Електронний ресурс] : навч.-метод. посіб. для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти / В. Ю. Дронов. Е. В. Мамонтова ; НУ «ОЮА». – 2-ге вид. доп. та переробл . – Одеса, 2024. – 151 с. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.27538
Keywords: концептуальні засади теорії та практики міжнародних відносин; класичні доктрини міжнародних відносин; міжнародна безпека у сучасному світі; Україна у сучасних міжнародних відносинах; історичний розвиток системи міжнародних відносин; навчально-методичний посібник