Нотаріуси як особи, що надають публічні послуги, та субʼєкти кримінальних правопорушень - Коновальчук, Сергій; Konovalchuk, Serhii (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах досліджено особливості професійної діяльності нотаріуса в якості спеціального субʼєкта зловживання повноваженнями та підкупу. Дослідження дозволило прийти до висновку про можливість віднесення окремих видів нотаріальної активності до сфери надання публічних послуг – як особи, яка уповноважена державою, зокрема посвідчувати права, а також факти, що мають юридичне значення, та вчиняти інші нотаріальні дії, передбачені законом, з метою надання їм юридичної вірогідності. The abstract examines the specific features of the professional activity of a notary as a special subject of abuse of authority and corruption. A study has allowed us to conclude that certain types of notarial activity can be classified as public services – as a person authorized by the state, in particular, to notarize the rights and facts that have legal significance, and to perform other notarial acts provided for by law in order to give them legal validity.
Notaries as persons providing public services and subjects of criminal offenses
Коновальчук С. Нотаріуси як особи, що надають публічні послуги, та субʼєкти кримінальних правопорушень / С. Коновальчук // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківа лов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 366-369. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31187
Keywords: спеціальний субʼєкт; публічні послуги; кримінальне правопорушення; нотаріус; зловживання повноваженнями; special subject; public services; criminal offense; notary; the abuse of authority