Адміністративно-правовий статус волонтерів, які брали участь в антитерористичній операції - Вставська, Т. В.; Вставская, Т. В.; Vstavska, T. V. (ФОП Грінь Д. С., 2017)
Статтю присвячено визначенню сутності адміністративно-правового статусу волонтерів, які брали участь в антитерористичній операції. Зокрема, висвітлено та розкрито зміст понять «волонтерство», «волонтерська діяльність», «волонтер», «волонтер антитерористичної операції», а також проаналізовано та розглянуто основні засади нормативно-правового регулювання адміністративно-правового статусу волонтера антитерористичної операції.

Статья посвящена определению сущности административно-правового статуса волонтеров, участвовавших в антитеррористической операции. В частности, раскрыто содержание понятий «волонтерство», «волонтерская деятельность», «волонтер», «волонтер антитеррористической операции», а также проанализированы и рассмотрены основы нормативно-правового регулирования административно-правового статуса волонтера антитеррористической операции.

The article is devoted to the essence of administrative and legal status of volunteers who have taken part in anti-terrorist operation. In particular, the content of such notions as «volunteering», «volunteerism», «volunteer», «volunteer of anti-terrorist operation» are clarified and defined. The basic principles of statutory regulation of administrative and legal status of volunteers of anti-terrorist operation are analyzed and considered.
Вставська Т. В. Адміністративно-правовий статус волонтерів, які брали участь в антитерористичній операції / Т. В. Вставська // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Херсон : ФОП Грінь Д. С., 2017. - № 1. - C.97-106.
Keywords: волонтерство; волонтерська діяльність; волонтер; волонтер антитерористичної операції; адміністративно-правовий статус; волонтерство; волонтерская деятельность; волонтер; волонтер антитеррористической операции; административно-правовой статус; volunteering; volunteerism; volunteer; volunteer of anti-terrorist operation; administrative and legal status