Історичний шлях становлення технологічного підходу у криміналістиці - Барцицька, Анастасія Анатоліївна; Барцицька, А. А.; Барцицкая, Анастасия Анатольевна; Bartsytska, Anastasiia A. (Одеса : Гельветика, 2017)
Досліджено історичний аспект запровадження технологічного підходу у криміналістиці. Виокремлено основні періоди його становлення, визначено передумови появи поняття «технологія», а також простежено шлях його подальшого розвитку в системі понятійно-категоріального апарату. Обгрунтовано історичну зумовленість технологічного підходу в криміналістиці, виникнення якого відповідає загальним законам та пріоритетним напрямам розвитку науки.

Исследован исторический аспект введения технологического подхода в криминалистику. Выделены основные периоды его становления, определены предпосылки появления понятия «технология», а также прослежен путь его дальнейшего развития в системе понятийно-категориального аппарата. Обоснованно историческую обусловленность технологического подхода в криминалистике, возникновение которого соответствует общим законам и приоритетным направлениям развития науки.

The historical aspect of the introduction of the technological campaign in criminalistics is investigated. The main periods of its formation are identified, the prerequisites for the emergence of the concept of “technology” are defined, and the path of its further development in the system of the conceptual-categorial apparatus is traced. The historical conditionality of the technological approach in criminalistics is substantiated, the emergence of which corresponds to general laws and priority directions of the development of science.
Барцицька A. А. Історичний шлях становлення технологічного підходу у криміналістиці / A. А. Барцицька // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 21-28.
Keywords: криміналістична технологія; технологічний підхід; понятійно-категоріальний апарат; історичний аспект; криминалистическая технология; технологический подход; понятийно-категориальный аппарат; исторический аспект; criminalistic technology; technological approach; conceptual-categorical apparatus; historical aspec; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE