Динамічний компонент інтонації як спосіб впливу в англомовних ділових діалогах (на матеріалі усного мовлення жінок різних рангів - Шкворченко, Н. М.; Шкворченко, Н. Н.; Shkvorchenko, N. N. (Одеса : Гельветика, 2014)
Статтю присвячено дослідженню динамічного компоненту інтонації в англомовних офіційно-ділових діалогах за участю жінок, які знаходяться на різних щаблях ієрархічної драбини (начальник та підлеглий). Проведений електроакустичний аналіз враховував діапазон інтенсивності, пікове значення інтенсивності та локалізацію пікового значення інтенсивності в синтагмі діалогічної єдності. Отримані результати дозволяють виявити взаємозалежність між ранговим положенням жінки та просодичним оформленням офіційно-ділового діалогічного мовлення.
Шкворченко Н. М. Динамічний компонент інтонації як спосіб впливу в англомовних ділових діалогах (на матеріалі усного мовлення жінок різних рангів / Н. М. Шкворченко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 309-312.
Keywords: офіційно-діловий діалог; діапазон інтенсивності; рангове положення; діалогічна єдність; официально-деловой диалог; диапазон интенсивности; ранговое положение; диалогическое единство; official business dialogue; intensity range; rankposition; dialogical unity