Запобігання інтерференції у професійно-орієнтованому усному перекладі - Скрильник, С. В.; Скрыльник, С. В.; Skrylnyk, S. V. (Одеса : Гельветика, 2015)
Статтю присвячено явищу інтерферентного впливу, що виникає під час усного перекладу. Розглядаються як негативні, так і позитивні прояви інтерферентності. За основу взято професійно-орієнтований усний синхронний переклад: аналізуються притаманні саме цьому виду перекладу інтерферентні прояви. У статті аналізуються способи та шляхи запобігання інтерференцій на прикладі комплексу вправ на розвиток навичок усного синхронного перекладу.
Скрильник С. В. Запобігання інтерференції у професійно-орієнтованому усному перекладі / С. В. Скрильник // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 1 – С. 151-154.
Keywords: інтерферентність; інтерференція; мовленнєвий контакт; усний синхронний переклад; интерферентность; интерференция; речевой контакт; устный синхронный перевод; interference; negative interference; speech contact; simultaneous interpreting