До питання відповідності термінології кримінального закону України європейським стандартам: в продовження дискусії - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, О. В.; Kozachenko, Oleksandr V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Обраний Україною цивілізаційний напрямок свого подальшого розвитку, який вже більше чотирьох років зі зброєю в руках боронять Збройні Сили України на фронті, а всі інші свідомі громадяни підтримують можливими заходами і своєю працею в тилу, безальтернативно пов’язаний з перспективами входження до Європейського Союзу. Для України подальший рух в Європу, не в останню чергу, пов’язаний з імплементацією правових стандартів ЄС у національне законодавство, що вимагає проведення значної кількості правових реформ. Серед галузей права, що потребують радикальних змін, особливе місце займає кримінальне право, яке змістовно являє собою сукупність правових норм, що визначають, які суспільно небезпечні діяння є кримінально протиправними та які правові наслідки застосовуються до осіб, які їх вчинили.
Козаченко О. В. До питання відповідності термінології кримінального закону України європейським стандартам: в продовження дискусії. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 443-445. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33258
Keywords: реформування кримінального закону; кримінально-правові заходи; міжнародне право; конвенція; субстрат кримінально-правового впливу; criminal law reform; criminal law measures; international law; convention; the scope of criminal law