Практика перекладу з англійської мови : практикум для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 03 «Гуманітарні науки» спеціальності 035 «Філологія» - Єрьоменко, С.В.; Томчаковська, Ю. О.; Томчаковський, О. Г.; Строченко, Л. В. (Університетська книга, 2023)
Практикум «Практика перекладу з англійської мови» призначений для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 03 «Гуманітарні науки» спеціальності 035 «Філологія» спеціалізації 035.041 «Германські мови та літератури (переклад включно)». У практикумі пропонується комплекс вправ для виконання на практичних заняттях з практики перекладу з англійської мови, для самостійної роботи при підготовці до практичних занять. Комплекс вправ спрямований на вироблення навичок перекладу різножанрових текстів з урахуванням їх лексико-граматичних особливостей, а також на здійснення реферативного, анотаційного перекладу та перекладу з аркушу.
Практика перекладу з англійської мови : практикум для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 03 «Гуманітарні науки» спеціальності 035 «Філологія» / уклад. С. В. Єрьоменко, Ю.О. Томчаковська, О. Г. Томчаковський, Л. В. Строченко: Нац. ун-т «Одеська юридична академія». – Університетська книга, 2023. – 92 с. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.27322
Keywords: практика перекладу з англійської мови; переклад власних назв; переклад фразеологічних одиниць; переклад термінів; переклад слів-реалій.; перекладацькі відповідники. Лексичні трансформації при перекладі; переклад атрибутивних сполучень; переклад інфінітива та його комплексів; переклад герундія та його комплексів; переклад дієприкметника І, ІІ та їх комплексів; переклад англійського пасивного стану; переклад українських односкладних речень; граматичні трансформації при перекладі; компресія при перекладі з англійської мови українською; декомпресія при перекладі з англійської мови українською; переклад науково-технічних текстів; переклад офіційно-ділових текстів; переклад публіцистичних текстів; реферативний та анотаційний переклад; реферативний та анотаційний переклад; переклад з аркушу