Алгоритм фіксації та експертного аналізу цифрових комунікацій організованих злочинних груп у месенджерах Telegram, WhatsApp і Signal - Ващук, Олеся; Vashchuk, Olesia (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах запропоновано покроковий алгоритм фіксації, зберігання та експертного аналізу цифрових комунікацій організованих злочинних груп у месенджерах Telegram, WhatsApp і Signal. Розглянуто типові помилки та надано практичні рекомендації для слідчих і судових експертів. The paper presents a step-by-step algorithm for recording, preserving, and forensic examination of digital communications of organized criminal groups in Telegram, WhatsApp and Signal. Typical procedural errors and practical recommendations are outlined.
Algorithm for recording and forensic analysis of digital communications of organized criminal groups in Telegram, WhatsApp і Signal
Ващук О. Алгоритм фіксації та експертного аналізу цифрових комунікацій організованих злочинних груп у месенджерах Telegram, WhatsApp і Signal / О. Ващук // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 166-169. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31251
Keywords: цифрові докази; месенджери; Telegram; WhatsApp; Signal; експертний аналіз; організована злочинність; digital evidence; messengers; organized crime; forensic analysis; digital trace