До питання атрибуції кахельної каміно–печі з грифонами в будинку М. Підгорського в Києві - Хамула, Дмитро; Khamula, Dmytro (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах розглянуто попереднє повідомлення про іконографічну атрибуцію відомої каміно–печі, збережену в інтерʼєрах будинку М. Підгорського за адресою Ярославів Вал, 1 у Києві, яку традиційно прийнято вважати такою, що виготовлена на київській кахельній фабриці І. Андржеєвського. Автор подає своє бачення з приводу цієї атрибуції. The theses consider a preliminary report on the iconographic attribution of the well–known fireplace stove preserved in the interiors of M. Pidhorskyiʼs house located at Yaroslaviv Val Street in Kyiv, which has traditionally been regarded as a product of I. Andrzejewskiʼs Kyiv tile factory. The author presents his own perspective regarding this attribution.
Хамула Д. До питання атрибуції кахельної каміно–печі з грифонами в будинку М. Підгорського в Києві. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 283-286. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33575
Keywords: судова мистецтвознавча експертиза; майоліка; пічні кахлі; Андржеєвський; Цельм і Бем; атрибуція; пічне мистецтво; фурнологія; forensic art expertise; majolica; stove tiles; Andrzejewski; Celm & Boehm; attribution; stove art; furnology