Процесуальні форми у діяльності адміністративних судів: правова природа і правове регулювання - Ківалов, С. В.; Кивалов, С. В.; Kivalov, S. V. (Одеса : Юридична література, 2012)
Стаття присвячена визначенню сутності і значення процесуальних форм у діяльності адміністративних судів. Зміст категорії «процесуальна форма» розкривається у широкому та вузькому значенні. У широкому значенні процесуальна форма являє собою зовнішній вираз сукупності однорідних процесуальних дій щодо застосування права уповноваженими особами (юридичними та фізичними), які спрямовані на отримання конкретного результату, визначеного матеріальною нормою. У вузькому значенні процесуальна форма передбачає визначення її змісту в залежності від мети реалізації належної правової процедури.
Ківалов С. В. Процесуальні форми у діяльності адміністративних судів: правова природа і правове регулювання / С. В. Ківалов // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць / НУ «ОЮА», редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юридична література, 2012. - Вип. 65 – С. 7-20.
Keywords: адміністративне судочинство; процесуальна форма; перегляд судових рішень; апеляційне провадження; касаційне провадження; додаткові гарантії законності; административное судопроизводство; процессуальная форма; пересмотр судебных решений; апелляционное производство; кассационное производство; дополнительные гарантии законности; administrative legal procedure; procedural form; courts' decisions review; appellate procedure; causational procedure; additional guarantees of legality