Економічні права людини як прояв взаємодії права та економіки - Ковальський, О. В.; Ковальский, А. В.; Kovalskij, O. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті розкривається зміст, структура та місце економічних прав людини в правовому статусі. Зазначається, що традиційний розгляд економічних прав людини як таких, що мають соціально- економічне походження, є непродуктивним з точки зору сучасних уявлень про взаємодію права та економіки. Доводиться, що право власності є вихідним економічним правом, яке зумовлює існування рівних потенційних можливостей для економічних акторів.
Ковальський О. В. Економічні права людини як прояв взаємодії права та економіки / О. В. Ковальський // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 72. – С. 90-97.
Keywords: економічна система; правова система; економічна функція права; економічні права людини; экономическая система; правовая система; экономическая функция права; экономические права человека; economic system; legal system; economic function of law; economic rights