Випереджальне відображення як філософсько-теоретичне підґрунтя виборчої інженерії - Афанасьєва, Мар’яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна; Afanasyeva, Maryana V. (Одеса : Юридична література, 2012)
У статті аналізується міждисциплінарна категорія «виборча інженерія», яка розуміється як законодавче проектування виборчої системи та виборчого процесу з метою досягнення заданого політико-правового результату. Філософсько-теоретичною основою виборчої інженерії автор розглядає випереджальне відображення як здатність свідомості передбачати результати діяльності на підставі аналізу об'єктивних політико-правових закономірностей, тенденцій та емпіричних даних. В статье анализируется междисциплинарная категория «избирательная инженерия», которая понимается как законодательное проектирование избирательной системы и избирательного процесса в целях достижения заданого политико-правового результата. Философско-теоретической основой избирательной инженерии автор рассматривает опережающее отражение как способность сознания предвидеть результаты деятельности на основании анализа объективных политико-правовых закономерностей, тенденций и эмпирических данных. This article analyzes the interdisciplinary category «Electoral Engineering,» which is understood as the legislative design of the electoral system and electoral process in order to achieve the desired political-law result. As philosophical and theoretical foundation of the electoral engineering the author is considering anticipatory reflection, as the ability of consciousness predict the results based on an analysis of objective political-law regularities, trends and empirical data.
Keywords: выборы; вибори; виборча система; виборчий процес; виборча інженерія; випереджальне відображення; избирательная система; избирательный процесс; избирательная инженерия; опережающее отражение; elections; electoral system; electoral process; electoral engineering; outstripping reflection