Плюралізм еліт: теорія та проблемні аспекти застосування в Україні - Ємельянова, Ганна Іванівна; Ємельянова, Г. І.; Емельянова, Анна Ивановна; Yemelianova, Hanna I. (Одеса: Фенікс, 2018)
В даній статті досліджується сутність концепції плюралізму еліт та їх значення в формуванні ефективної політичної еліти в сучасній Україні. В умовах постійної кризи та реформування інститут політичного лідерства та політичної еліти в Україні вимагає глибинних змін, тому, що саме вони повинні стати рушійною силою виведення країни на якісно новий рівень розвитку.

В данной статье исследуется сущность концепции плюрализма элит и их значение в формировании эффективной политической элиты в современной Украине. В условиях постоянного кризиса и реформирования институт политического лидерства и политической элиты в Украине требует глубинных изменений, потому что именно они должны стать движущей силой вывода страны на качественно новый уровень развития.

In this article the essence of the concept of pluralism of the elites and their significance in the formation of an effective political elite in modern Ukraine is explored. In the conditions of a constant crisis and reform, the Institute of Political Leadership and Political Elite in Ukraine requires profound changes, because they should be the driving force behind bringing the country to a qualitatively new level of development.
Ємельянова Г. І. Плюралізм еліт: теорія та проблемні аспекти застосування в Україні / Г. І. Ємельянова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 235-244.
Keywords: політична еліта; політичне лідерство; плюралізм; демократія; реформування; модернізація; криза; политическая элита; политическое лидерство; плюрализм; демократия; реформирование; модернизация; кризис; political elite; political leadership; pluralism of elites; democracy; reform; modernization; crisis; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE