Особливості встановлення систематичності домашнього насильства при наявності кількох потерпілих - Степаненко, Оксана Василівна; Степаненко, О. В.; Stepanenko, Oksana V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Домашнє насильство як соціально-правове явище характеризується високим рівнем латентності, повторюваності та тривалості у часі. Саме тому законодавець, криміналізуючи відповідне діяння, заклав у конструкцію складу кримінального правопорушення ознаку систематичності, яка виступає ключовим критерієм відмежування кримінально караного діяння від адміністративного правопорушення.
Степаненко О. В. Особливості встановлення систематичності домашнього насильства при наявності кількох потерпілих. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 409-411. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33167
Keywords: домашнє насильство; систематичність; систематичність домашнього насильства; domestic violence; systematic nature; systematic nature of domestic violence