Цифрова грамотність адвоката як запорука ефективного захисту прав людини в Україні - Храпенко, Олена Олегівна; Храпенко, О. О.; Khrapenko, Olena O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Цифрова грамотність адвоката є складним багатовимірним явищем, що поєднує правові, технічні та етичні аспекти професійної діяльності. Вона виступає необхідною умовою ефективного функціонування адвокатури в умовах цифровізації та важливим інструментом забезпечення прав людини в сучасному суспільстві.
Храпенко О. О. Цифрова грамотність адвоката як запорука ефективного захисту прав людини в Україні. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 336-338. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33141
Keywords: цифрова грамотність адвоката; адвокатська діяльність; електронне судочинство; електронні докази; права людини; доступ до правосуддя; конфіденційність; кібербезпека; digital literacy of a lawyer; legal practice; e-justice; electronic evidence; human rights; access to justice; confidentiality; cybersecurity