Лондонській саміт, панамські документи, офшорні зони або Сучасне розуміння новітньої корупції - Стрельцов, Євген Львович; Стрельцов, Евгений Львович; Streltsov, Ievgen Lvovych (Київ : Юрінком-Інтер, 2016)
12 травня 2016 року у Лондоні відбувся Антикорупційний саміт, в результаті роботи якого було прийнято відповідне Комюніке. Це Комюніке, а також низка сукупних документів мають достатньо програмний характер і заслуговують свого детального та уважного вивчення. Поруч з тим, їх оперативний аналіз дає змогу більш предметно вибудувати в один, умовно кажучи, ланцюг, процеси, які раніше традиційно розглядались в певній мірі як відокремлені. В усякому разі, з врахуванням власних досліджень, потрібно вважати, що системне порушення функціонування фінансово-господарського механізму в конкретній державі чи групі держав, які зараз вважаються корупційними вчинками, потрібно розглядати не тільки на «особистому» рівні, а на більш загальному як взаємопов’язані та взаємодоповнюючі.

12 мая 2016 года в Лондоне состоялся Антикоррупционный саммит, в результате работы которого было принято соответствующее Коммюнике. Это Коммюнике, а также ряд сопутствующих документов, имеют достаточно программный характер и заслуживают своего детального и внимательного изучения. Вместе с тем, их оперативный анализ позволяет более предметно выстроить в одну, условно говоря, цепочку, процессы, которые ранее традиционно рассматривались в определенной степени как различные. Во всяком случае, с учетом собственных исследований, следует считать, что системное нарушение функционирования финансово-хозяйственного механизма в конкретном государстве или группе государств, которые сейчас считаются коррупционными деяниями, нужно рассматривать не только на «личном» уровне, а на более общем как взаимосвязанные и взаимодополняющие.

On May 12th 2016 the Anti-Corruption Summit: London 2016 took place. As a result of its work, a respective Communique was adopted. The Communique, as well as a number of associated acts possess the features of general “road maps” and deserve their detailed and attentive study. That said, their brief analysis allows us to “chain together” processes that have been traditionally perceived as relatively autonomous. In any case, taking into account our own studies, it is safe to assume that a systemic violation of the functioning of the financial-economic mechanism in a certain state or group of states that directly influences the economic development can be caused by a series of events (actions) which should be assessed not on an “individual” level, but as interconnected and complementary.
Лондонской саммит, панамские документы, оффшорные зоны или Современное понимание новейшей коррупции
The London Anti-Corruption Summit, Panama Papers, Offshore Zones or the Modern Understanding of Contemporary Corruption
Стрельцов Є. Лондонській саміт, панамські документи, офшорні зони або Сучасне розуміння новітньої корупції / Євген Стрельцов // Юридичний Вісник України. – 2016. – 20 трав.-2 черв. – С. 16-17.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; корупція; корупційні вчинки; фінансово-господарська система; офшорні зони; коррупция; коррупционные деяния; финансово-хозяйственная система; оффшорные зоны; corruption; corrupt acts; financial-economic system; offshore zones