Право на відповідь і право на свободу преси: конфлікт прав - Кучерявенко, Вікторія Сергіївна; Кучерявенко, В. С.; Kucheriavenko, Viktoriia S. (Одеса : Фенікс, 2021)
Стаття присвячена одному із способів захисту особистих немайнових прав фізичної особи, порушених у засобах масової інформації. Висвітлено питання щодо змісту права на відповідь як способу захисту порушених прав, особливостей реалізації права на відповідь у межах юрисдикційної та неюрисдикційної форм захисту з огляду на практикозастосовну діяльність.

The article is devoted to one of the methods of protection of personal non-property rights of an individual violated in the mass media. The issue of the content of the right to reply as a way of protecting violated rights, the specifics of the implementation of the right to reply within jurisdictional and non-jurisdictional forms of protection from a review of practical activities is highlighted.
Кучерявенко В. С. Право на відповідь і право на свободу преси: конфлікт прав / В. С. Кучерявенко // Шерешевські читання : Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. / за заг. ред. д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса : Фенікс, 2021. – С. 42-44.
Keywords: особисті немайнові права; честь та гідність; право на відповідь; захист честі та гідності; захист ділової репутації; personal non-property rights; honor and dignity; right of reply; protection of honor and dignity; protection of business reputation; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE