Щодо адміністративно-юрисдикційної діяльності митних органів у прибережних водах України - Аверочкіна, Тетяна Володимирівна; Аверочкина, Татьяна Владимировна; Averochkina, Tetyana V. (Дніпропетровськ : Академія митної служби України, 2012)
Автор відзначає, що на сьогодні є нагальна необхідність на загальнодержавному рівні визначитись стосовно можливості встановлення Україною прилеглої зони для здійснення передбачених Конвенцією ООН з морського права 1982 р. видів контролю; розробити відповідне законодавство щодо штучних островів, установок і споруд у виключній (морській) економічній зоні та забезпечення їхньої безпеки.
Аверочкіна Т. В. Щодо адміністративно-юрисдикційної діяльності митних органів у прибережних водах України / Т. В. Аверочкіна // Митна політика та актуальні проблеми економічної безпеки України на сучасному етапі (економіко-управлінські, правові, інформаційно-технічні, гуманітарні аспекти): матер. V Міжнар. наук.-практ. конф. молодих вчених. – У 2-х т. Т. 2. – Дніпропетровськ : Академія митної служби України, 2012. – С. 16-17.
Keywords: митні органи; органи доходів і зборів; фіскальні органи; юрисдикційна діяльність; прибережні води України