Реформування проходження державної служби в органах внутрішніх справ України: тенденції й основні аспекти - Босак, Х. З.; Босак, К. З.; Bosak, H. Z.; Живко, М. О.; Живко, М. А.; Zhyvko, M. O.; Мельникович, В. М.; Мельникович, В. М.; Mel’nykovych, V. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті розглянуто основні аспекти й тенденції реформування правоохоронних органів. Зокрема, зроблено акцент на реформуванні проходження державної служби в органах внутрішніх справ. Авторами доведено необхідність в оновленній систематизації чинних нормативно-правових актів щодо статусу й організації діяльності правоохоронних органів. Запропоновано основні розділи Концепції проходження державної служби в органах внутрішніх справ України; перелік завдань, обов’язкових для вирішення; шляхи реалізації Концепції проходження державної служби в органах внутрішніх справ України та розроблених на її підставі програм і планів.

Реформирование прохождения государственной службы в органах внутренних дел Украины: тенденции и основные аспекты. В статье рассмотрены основные аспекты и тенденции реформирования правоохранительных органов. Сделан акцент на реформировании прохождения службы в органах внутренних дел. Авторами исследована необходимость обновления и систематизации действующих нормативно-правовых актов относительно статуса и организации деятельности правоохранительных органов. Предложены основные разделы Концепции прохождения государственной службы в органах внутренних дел Украины; перечень заданий, обязательных к исполнению; пути реализации Концепции прохождения государственной службы в органах внутренних дел Украины и разработанных на её основании программ и планов.

Reform of the civil service in the internal affairs of Ukraine: trends and main aspects. In the article the main aspects and trends of police reform in particular focuses on reforming the civil service in the Interior. The authors investigated the need to upgrade and systematization of normative and legal acts concerning the status and organization of the police. The basic sections of the Concept of civil service in the internal affairs of Ukraine; list of tasks binding decision; ways to implement the concept and developed on the basis of programs and plans.
Босак Х. З. Реформування проходження державної служби в органах внутрішніх справ України: тенденції й основні аспекти / Босак, Х. З., Живко М. О., Мельникович В. М. // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 126-133.
Keywords: органи внутрішніх справ України; Концепція проходження державної служби в органах внутрішніх справ України; тенденції реформування; завдання; системний підхід; кадровий потенціал; професійне ядро; органы внутренних дел; Концепция прохождения государственной службы в органах внутренних дел Украины; тенденции реформирования; задания; системный подход; кадровый потенциал; профессиональное ядро; internal affairs bodies (police); concept of civil service in the police department of Ukraine; rends reform objectives; systematic approach; human resources; professional core