Нормативне визначення принципів кримінального закону: порівняльно-правовий аспект - Мусиченко, Ольга Михайловна; Мусиченко, О. М.; Musychenko, Olha M. (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
У статті проаналізовано чинні кримінальні кодекси Азербайджанської Республіки, Республіки Білорусь, Республіки Вірменії, Киргизької Республіки, Республіки Молдови, Республіки Польщі, Російської Федерації, Туркменістану, в яких нормативно закріплені принципи кримінального закону, з метою порівняння відповідних норм з положеннями проєкту Кримінального кодексу України. На основі порівняння встановлено особливості законодавчого визначення засад в окремих країнах та надана оцінка новел та пропозиції щодо подальшого удосконалення проєкту КК України.
Мусиченко О. М. Нормативне визначення принципів кримінального закону: порівняльно-правовий аспект / О. М. Мусиченко // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 105-114.
Keywords: кримінальне законодавство інших країн; принципи кримінального закону; проєкт Кримінального кодексу України; criminal legislation of other countries; principles of criminal law; draft of the Criminal Code of Ukraine; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE