Розробка інтелектуальної системи детекції обличчя - Колесник, Олена Валеріївна (Одеса : Міжнародний університет ; НУ "ОЮА", 2025)
У роботі представлено методику розробки інтелектуальної системи детекції обличчя, яка базується на використанні сучасних алгоритмів комп’ютерного зору та глибинного навчання. Система призначена для автоматичного розпізнавання об’єктів, класифікації обличчя та виявлення аномалій у візуальних даних. Запропоновано архітектуру, що поєднує ефективність нейронних мереж типу Convolutional Neural Networks (CNN) із можливостями хмарних сервісів для зберігання й обробки великого обсягу даних. Наведено результати експериментальних досліджень точності детекції та розглянуто шляхи оптимізації системи для мобільних і вебплатформ
Колесник О. В. Розробка інтелектуальної системи детекції обличчя / О. В. Колесник // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – C. 36-38. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31339
Keywords: інтелектуальні системи детекції обличчя; алгоритми комп’ютерного зору; автоматичне розпізнавання об’єктів; системи детекції обличчя