Юридична відповідальність посадових осіб правоохоронних органів як суб'єктів боротьби з корупцією в Україні - Веклич, В. О.; Веклич, В. А.; Veklych, V. O. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
У статті розглянуто проблему юридичної відповідальності посадових осіб правоохоронних органів як суб'єктів боротьби з корупцією за умов сучасної України. У дослідженні зосереджено увагу на елементах поняття юридичної відповідальності. У контексті дослідження було вироблено рекомендації, які стосуються підвищення практичної значущості юридичної відповідальності.

Юридическая ответственность должностных лиц правоохранительных органов как субъектов борьбы с коррупцией в Украине. В статье рассмотрена проблема юридической ответственности должностных лиц правоохранительных органов как субъектов борьбы с коррупцией в условиях современной Украины. При исследовании акцентировано внимание на элементах понятия "юридическая ответственность". В контексте исследования были выработаны рекомендации, которые касаются повышения практической значимости юридической ответственности.

Law enforcement officials’ legal liability as subjects of anti-corruption fight in Ukraine. The problem of legal liability of officials of law enforcement bodies as subjects of corruption combating under conditions of modern Ukraine was overviewed in this article. Thus this study focuses on the elements of the concept of legal liability. Relevant recommendations were provided concerning the recent increase in the practical significance of legal liability regarding such topic.
Веклич В. О. Юридична відповідальність посадових осіб правоохоронних органів як суб'єктів боротьби з корупцією в Україні / В. О. Веклич // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 79. – С. 21-26.
Keywords: боротьба з корупцією; корупція; посадова особа; праворозуміння; юридична відповідальність; борьба с коррупцией; должностное лицо; коррупция; правопонимание; юридическая ответственность; corruption; fight against corruption; legal liability; state official; understanding of law