Комп'ютерне піратство: шляхи подолання та міжнародний досвід боротьби з ним - Бакала, Артур Анатолійович; Бакала, Артур Анатольевич; Bakala, Artur A. (My University, 2016)
У статті розглядаються питання визначення та характеристики комп’ютерного піратства, його прояви, види, а також міжнародний досвід боротьби з ним. Встановлюється роль та значення комп’ютерного піратства, його наслідки та способи протидії. Узагальнюється досвід США та Європейського союзу у боротьбі з цим явищем.

В статье рассматриваются вопросы определения и характеристики компьютерного пиратства, его проявления, виды, а также международный опыт борьбы с ним. Устанавливается роль и значение компьютерного пиратства, его последствия и способы противодействия. Обобщается опыт США и Европейского союза в борьбе с этим явлением.

In article consider the questions of definition and description the computer piracy, his forms and also international experience for the struggle of it. The share and sense of the computer piracy and his means is established. The experience of the USA and EU in the strife on this phenomenon is generalized.
Бакала А. А. Комп'ютерне піратство: шляхи подолання та міжнародний досвід боротьби з ним / А. А. Бакала // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 207-210.
Keywords: комп’ютерне піратство; інформаційне суспільство; інтелектуальна власність; програмне забезпечення; законодавство; компьютерное пиратство; информационное общество; интеллектуальная собственность; программное обеспечение; законодательство; computer piracy; informational society; intellectual property; program assurance; legislation