Концепція адміністративно-правових режимів - Дем’янчук, Ю. В.; Демьянчук, Ю. В.; Demyanchuk, Y. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті проаналізовано процес побудови в Україні демократичної правової держави, головним завданням якої є утвердження й забезпечення прав та свобод людини, безпосередньо пов’язаний із необхідністю вдосконалення механізму правового регулювання в певних сферах суспільних відносин, що потребують спеціальних заходів для підтримки нормального життя людей та існування державних інститутів. Переважно це завдання виконується шляхом застосування системи адміністративноправових режимів, зокрема паспортно-реєстраційних у міграційній сфері.
Дем’янчук Ю. В. Концепція адміністративно-правових режимів / Ю. В. Дем’янчук // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 72. – С. 305-309.
Keywords: адміністративно-правовий режим; суспільні відносини; правореалізуюча і правозастосовна діяльність; административно-правовой режим; общественные отношения; правореализующая и правоприменительная деятельность; administrative and legal procedures; public relations; law implementer and enforcement activities