Розробка стратегії позиціонування бренду медіа-агенції «Spring Media» в мережі Інтернет : кваліфікаційна (магістерська) робота - Ігнатенко, А. І. (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Розробка стратегії позиціонування бренду медіа-агенції «Spring media» в мережі інтернет» на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», містить 5 рисунки, 13 таблиць, 44 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 71 сторінках загального тексту і 62 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка та обґрунтування удосконаленої стратегії позиціонування бренду медіа-агенції «Spring Media» в мережі Інтернет для підвищення конкурентоспроможності підприємства. Розроблено удосконалену стратегію позиціонування як «інноваційного партнера для цифрового зростання», включаючи інтеграцію ШІ, великих даних, омніканальних підходів та розширення на ринки США і Китаю; проведено аналіз ринку рекламних послуг з використанням SWOT, п'яти сил Портера, конкурентних профілів та прогнозів зростання; здійснено оцінку ефективності стратегії з використанням NPV, IRR, періоду окупності, ROI, сценарного прогнозування та аналізу ризиків, з прогнозуванням результатів на основі глобальних і локальних ринкових даних. Результати роботи можуть бути використані при оптимізації стратегій позиціонування брендів медіа-агенцій в умовах цифрової трансформації, геополітичної нестабільності та зростання онлайн-реклами в Україні та на глобальному ринку. Можливими напрямками подальших досліджень є інтеграція генеративного ШІ та метаверсів у брендинг, а також вивчення впливу етичних аспектів цифровізації на лояльність споживачів брендів. Qualification work on the topic "Development of a brand positioning strategy for the media agency «Spring media' on the internet» for obtaining the second (master's) level of higher education in specialty 073 "Management", contains 5 figures, 13 tables, 44 literary sources according to the list of references. The work is completed on 71 pages of total text and 62 pages of main text. The purpose of the work is to develop and substantiate an improved strategy for positioning the brand of the media agency «Spring Media» on the Internet to increase the enterprise's competitiveness. An improved positioning strategy has been developed as an "innovative partner for digital growth", including the integration of AI, big data, omnichannel approaches and expansion into the US and Chinese markets; an analysis of the advertising services market has been conducted using SWOT, Porter's five forces, competitive profiles and growth forecasts; an assessment of the strategy's effectiveness has been carried out using NPV, IRR, payback period, ROI, scenario forecasting and risk analysis, with forecasting of results based on global and local market data. The results of the work can be used in optimizing brand positioning strategies for media agencies in conditions of digital transformation, geopolitical instability and the growth of online advertising in Ukraine and on the global market. Possible directions for further research are the integration of generative AI and metaverses into branding, as well as studying the impact of ethical aspects of digitalization on brand consumer loyalty.
Ігнатенко А. І. Розробка стратегії позиціонування бренду медіа-агенції «Spring Media» в мережі Інтернет : кваліфікаційна (магістерська) робота / А. І. Ігнатенко. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 79 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31426
Keywords: БРЕНДИНГ; ПОЗИЦІОНУВАННЯ БРЕНДУ; МЕДІА-АГЕНЦІЯ; ЦИФРОВЕ СЕРЕДОВИЩЕ; СТРАТЕГІЯ; ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ; BRANDING; BRAND POSITIONING; MEDIA AGENCY; DIGITAL ENVIRONMENT; STRATEGY; ARTIFICIAL INTELLIGENCE