Порівняльно-правовий аналіз законодавства про захист тварирн - Короткий, Тимур Робертович; Зубченко, Надія Ігорівна; Короткий, Тимур Робертович; Зубченко, Надежда Игоревна; Korotkyi, Tymur R.; Zubchenko, Nadiia I. (Львів : ЛДУВС, 2012)
У статті проведено порівняльний аналіз законодавчого регулювання поводження з тваринами та захисту їх від жорстокого поводження. Зроблено висновок, що внутрішньодержавне законодавство характеризується великою різноманітністю форм та засобів правового регулювання захисту тварин від жорстокого поводження.
Короткий Т. Р. Порівняльно-правовий аналіз законодавства про захист тварин / Т. Р. Короткий, Н. І. Зубченко // Порівняльне правознавство: сучасний стан та перспективи розвитку: зб. наук. пр. / за ред. Ю. С. Шемшученко, В. П. Тихого, М. М. Цимбалюка, І. С. Гріценка; упор. О. В. Кресін, І. М. Ситар. - Львів : ЛДУВС, 2012. - С. 602-605.
Keywords: захист тварин; міжнародне право; захист тварин від жорстокого поводження; поводження з тваринами; защита животных; международное право; защита животных от жестокого обращения; обращение с животными; animal protection; international law; protection of animals from cruelty; treatment with animals