Мета усиновлення у контексті особистих немайнових прав дитини: еволюція та перспективи - Мельник, Олександр Володимирович; Мельник, Александр Владимирович; Melnik, Аlexandr V. (My University, 2015)
У статті досліджується історичноправовий розвиток інституту усиновлення, проводиться аналіз поступової еволюції мети усиновлення. Вказується на принциповий зв’язок мети усиновлення на конкретному історичному етапі зі змістом особистих немайнових прав усиновленої дитини.

В статье исследуется историко-правовое развитие института усыновления, проводится анализ постепенной эволюции цели усыновления. Указывается принципиальная взаимосвязь цели усыновления с содержанием личных неимущественных прав усыновленного ребенка.

The historical and legal development of the institution of adoption, the analysis of the gradual evolution of the purpose of adoption is investigated in the article. The author points to the fundamental relationship of purpose of adoption with the content of the moral rights of the adopted child.
Мельник О. В. Мета усиновлення у контексті особистих немайнових прав дитини: еволюція та перспективи / О. В. Мельник // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 77-81.
Keywords: усиновлення; особисті немайнові права; дитина; право на сімейне виховання; мета усиновлення; інтереси дитини; усыновление; личные неимущественные права; ребенок; право на семейное воспитание; цель усыновления; интересы ребенка; adoption; moral rights of the child; right to family education; purpose of adoption; interests of the child