Історія бібліотечної справи Одещини у персоналіях: Оксана Андріївна Касько - Стефанчишена, Тетяна; Стефанчишена, Т. М.; Stefanchyshena, Tetiana M.; Stefanchyshena, Tetiana; Kalynovska, Olena; Калиновська, Олена; Калиновська, О. В. (ДВНЗ "Ужгородський Національний університет"; Видавництво Олександри Гаркуші, 2022)
Стаття присвячена дослідженню біографії Оксани Андріївни Касько – відомої у професійному середовищі одеських бібліотекарів 50–80 рр. ХХ століття людини, освітянки, яка понад тридцять років була директором бібліотеки. Надано відомості про унікальний освітньо-виховний заклад, в якому вона працювала понад п’ятдесят років – Дитмістечко ім. Комінтерну, згодом реорганізованого у професійнально-технічне училище. Запропоновано, за прикладом зарубіжних країн, реалізувати проєкт щодо систематизації відомостей про відомих представників бібліотечної галузі України та видати біографічний словник
Стефанчишена Т. Історія бібліотечної справи Одещини у персоналіях: Оксана Андріївна Касько [Електронний ресурс] / Т. Стефанчишена, О. Калиновська // Інформаційне, інтелектуальне та духовне життя суспільства крізь призму біографічних досліджень діячів бібліотечної, книжкової та видавничої справи: матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції (м. Ужгород, 15–16 листоп. 2022 р.) / редкол.: М. М. Медведь, В. В. Воробець, Л. О. Мельник [та ін.] ; ДВНЗ «Ужгор. нац. ун-т», Наук. б-ка. – Ужгород : Вид-во Олександри Гаркуші, 2022. – C. 252–259.
Keywords: національна біографістика; біографія; бібліотечна справа; бібліотеки Одеси; Оксана Касько; national biographical studies; biography; librarianship; Odesa libraries; Oksana Kasko