Агресія і толерантність: філософсько-правовий дискурс - Смазнова, Ірина Сергіївна; Смазнова, І. С.; Смазнова, Ирина Сергеевна; Smaznova, Iryna S. (Одеса : Фенікс, 2019)
В монографії представлено системне філософсько-правове дослідження агресії і толерантності як тенденцій розвитку сучасного суспільства, особливостей змісту і значення цих феноменів, схожостей і відмінностей, способів взаємодії; представлено концептуалізацію дослідження парності категорій агресії і толерантності, яка включає в себе обґрунтування, визначення актуальності дослідження цих категорій в їх діалектичній взаємодії. На підставі дослідження пропонується на загальнотеоретичному рівні використовувати і продовжувати дослідження толерантності не тільки як цінності права, але й у вигляді методологічного принципу юриспруденції. Монографія розрахована на науковців, викладачів, юристів-практиків, аспірантів, студентів і всіх, хто цікавиться ідеями, що лежать в основі філософії права.

В монографии представлено системное философско-правовое исследование агрессии и толерантности как тенденций развития современного общества, особенно смысла и значения этих феноменов, сходства и различий, способов взаимодействия; представлено концептуализацию исследования парности категорий агрессии и толерантности, которая включает в себя обоснование, определение актуальности исследования этих категорий в их диалектическом взаимодействии. На основании исследования предлагается на общетеоретическом уровне использовать и продолжать исследования толерантности не только как ценности права, но и в виде методологического принципа юриспруденции. Монография рассчитана на научных работников, преподавателей, юристов-практиков, аспирантов, студентов и всех, кто интересуется идеями, что лежат в основе философии права.

The monograph presents a systematic philosophical and legal study of aggression and tolerance as trends in modern society, especially the content and significance of these phenomena, similarities and differences, ways of interaction; the conceptualization of the study of parity of categories of aggression and tolerance is presented, which includes substantiation, determination of relevance of research of these categories in their dialectical interaction. On the basis of the research it is proposed to use and continue research of tolerance not only as a value of law, but also in the form of a methodological principle of jurisprudence at the general theoretical level. The monograph is designed for scientists, teachers, legal practitioners, graduate students, students and anyone interested in the ideas that underlie the philosophy of law.
Смазнова І. С. Агресія і толерантність: філософсько-правовий дискурс : монографія / І. С. Смазнова. – Одеса : Фенікс, 2019. – 378 с.