Громадські організації як суб’єкти цивільного права: питання правової природи та цивільно-правового статусу - Кривенко, Юлія Василівна; Kryvenko, Yuliia V. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасній ситуації в Україні інститути громадянського суспільства перебувають на стадії формування. Політичні ресурси розподілені між ними вкрай нерівномірно, далеко не всі з них здатні забезпечити своїм членам способи адаптації до політичних цінностей і норм. Водночас саме громадські організації виступають тим структурним елементом, що пов’язує державу і приватну особу, забезпечуючи реалізацію конституційного права громадян на свободу об’єднання, закріпленого у ст. 36 Конституції України.
Кривенко Ю. В. Громадські організації як суб’єкти цивільного права: питання правової природи та цивільно-правового статусу. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 93-96. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32990
Keywords: громадські організації; юридична особа; цивільно-правовий статус; суб’єкти цивільного права; майнова відповідальність; civic organizations; legal entity; civil law status; subjects of civil law; property liability